_raymond_nicolet_slide.png

Хуманитарна фондација „Рејмон Николе Траст“ (The Raymond Nicolet Trust) је основана у децембру, 2018.године као регистрована удружена организација, од стране Кристине Фор-Хилченко, Флоренс Бешелар-Бакал и Тони Тејлора. Рејмон Николе је био крштени кум Кристининог сина Лукаса. Ова фондација је рођена у знак сећања на њега.

Рејмон Николе је био некадашњи заменик главног и одговорног уредника француског дневног листа L’Est Républicain. Хуманиста, толерантна и слободоумна особа, са својих 17 година се прикључио Француском покрету отпора против окупатора и обавештајној мрежи Савезничких снага, тако да је након рата био одликован од стране француских, британских и белгијских власти.

Његова каријера му је омогућила бројна путовања и сведочења многим неравноправностима у свету против којих се борио са свим жаром. Углавном се фокусирао на помоћ угроженој деци и сирочади где је год могао. Овај пројекат би требао мобилисати сву његову снагу кроз подршку. Хајде да га учинимо поносним на нас.

НАША МИСИЈА је да побољшамо образовне могућности деце и студената у Србији и да им пружимо најбоље перспективе у животу.

НАША АКЦИЈА је да пружимо финансијску подршку за набавку школске опреме и побољшања школске установе.

НУДИМО специјализовану обуку за наставнике, онлајн курсеве, стипендије, размену студената межу школама у различитим земљама.

МИ СТВАРАМО нове могућности кроз саветовање, давање смерница и менторство.