ФЕЛИП ДЕЛЕСТР 

17 3.JPG

Фелип Делестр је познати француски карикатуриста и илустратор, рођен 1951.године. Након студија права и дипломе школе новинарства, своју каријеру је отпочео у француским новинама The RépublicainLorrain пре но што је прешао код њиховог ривала, L’Est Républicain 1975. године, где се упознао са Рејмоном Николеом. Врло брзо су се спријатељили и Фелип је у новинама редовно цртао Рејмона.

Фелип Делестр је, такође, радио за разне регионалне новине као што су Le Courrier de l’OuestPresse-Océan и Maine libre, и специјализоване новине International Herald Tribune и Intermonde presse. Аутор је различитих цртаних албума и илустровао је многе књиге и насловне корице.

Фелип се кроз своје карикатуре увек борио за слободу изражавања, људска права и против неправде.

НИКОЛА ЈОКИЋ

Никола Јокић и Кристин Фор-Хилченко, Сомбор, Србија, август 2018.године

Никола Јокић и Кристин Фор-Хилченко, Сомбор, Србија, август 2018.године

Никола Јокић је рођен 1995.године у Сомбору, Србија. Од 2012. до 2015. године играо је за професионални кошаркашки тим КК Мега Баскет. 2015.године је био MVP (најкориснији играч) Јадранске лиге. Био је члан У-19 националне кошаркашке репрезентације Србије која је освојила домаће сребро на Светском првенству 2013.године. Помогао је Србији да освоји сребро на летњим Олимпијским играма 2016.године.

Тренутно је професионални кошаркаш у НБА екипи Denver Nuggets. Такође, интернационалнопредставља Српски национални кошаркашки тим.